Biblioteksommer – alene, med gode venner eller sammen med familien

Date

Sjekk ut hvilke aktiviteter dine lokale bibliotek planlegger. Mange nye ideer, inspirasjon og kunnskap blir høstet gjennom en biblioteksommer.

Mange bibliotek har spennende aktiviteter gjennom sommeren. De fleste steder finnes det lesemaraton og andre leseaktiviteter for barn og unge. Dette er en del av innsatsen for å skape ekte leseglede fra barnsben av. Har du sikret deg et nasjonalt lånekort, kan du bruke sommeren til å besøke litt ulike biblioteker, for å se på et større utvalg av lesestoff.

Spennende foredrag og filmer

Sjekker du ut hjemmesidene til ditt lokale bibliotek, vil du finne en kalender med oversikt over de ulike aktivitetene i sommer. Er du heldig, bor du på et sted med aktive bibliotekarer. Hva med et foredrag av en spennende forfatter, eller ekte historier fra virkeligheten? Det er noe eget ved å høre mennesker selv fortelle, enten om boken sin eller om sine opplevelser på godt og vondt.

Mange oppdager også nye hobbyer og interesseområder gjennom slike aktiviteter. Vi har hørt om flere som har oppdaget nye områder på denne måten. De har tatt seg en tur innom biblioteket for å treffe en venninne eller bare sette seg ned å lese litt, også har det vært et arrangement på det samme tidspunktet. Mange av disse er gratis, og da er det bare til å delta, så lenge det er ledig plass. På den måten vekkes mange nye interesser til livet, enten det er hobbyer eller nye lesesjangre.

Spennende aktiviteter for barn og unge

Stadig flere barn og unge ser fram til ferietid og biblioteksommer. Mange bibliotek er flinke til å møte de unges behov, og de inviterer spennende instruktører og foredragsholdere for barn og unge. Her finnes et variert utvalg av temaer som de unge er opptatt av, som mobbing, utenforskap, dansing, spilling, teater, kreative prosjekter osv.