Lånekort bibliotek

Date

Lånekort bibliotek er noe av det enkleste å skaffe seg. Det gir deg mange muligheter. Les mer her om hva et lånekort gir deg.

Har du under korona fått leselyst? Da håper vi du har skaffet deg et nasjonalt lånekort. Dette er et kort som gir deg rett til å låne bøker ved alle landets biblioteker. Det er enkelt å skaffe og du kan låne ut og levere bøker ved alle landets biblioteker helt gratis.

Hvordan bruke biblioteket

Ved å skaffe deg lånekortet kan du gratis låne bøker på biblioteket. Du skaffer deg enkelt kortet ved å besøke ditt nærmeste bibliotek. Der fyller du ut informasjonen din og betaler en engangs-sum. Deretter får du lånekortet og kan låne bøker hvor som helst og når som helst. Enklere blir det ikke.

Lånekortet fungerer også som et adgangskort ved mange av bibliotekene. I åpningstidene kan alle gå inn og ut som de vil. Men etter åpningstid er det nå flere biblioteker som har åpnet for at de med lånekort kan låse seg inn. Måten dette gjøres på er at du legger kortet på leseren og taster din personlige kode.

Kan alle få lånekort?

Ja, alle kan få et lånekort bibliotek hvis de ønsker det. Det er ikke noe krav utover at du godtar utlåns-reglementet. Om du er under 18 år må du få godkjenning av en foresatt. Dette er ikke verre enn at de blir med deg når du skal skaffe deg lånekort. Deretter vil du kunne låne så mye bøker du ønsker.