Bibliotek og korona

Date

Vi har satt inn ekstra sikkerhetsregler i forhold til bibliotek og korona, sjekk med på ditt lokale bibiotek for å finne oppdaterte regler.
Students Wearing Masks in Library

Som alt annet i samfunnet er de norske folkebibliotekene også rammet av pandemien. Det er viktig at publikums sikkerhets ivaretas. VI tar smittevern på alvor, og ønsker at du skal kunne besøke bibliotek og korona likevel holdes på avstand. De fleste norske bibliotek vil fortsatt være åpne, men vi kan stenge de sosiale områdene for å unngå for mye smitte.

Her vil vi skrive litt om bibliotek og korona, og du kan lese om hvilke tiltak som til enhver tid gjelder for at vi skal få kontroll på viruset og unngå at publikum og ansatte smittes på biblioteket.

Viktige tiltak på alle bibliotek

Vi tar i bruk de samme former for tiltak som gjelder i butikker, men siden vi har mange eldre besøkende ønsker vi å være ekstra forsiktige. Vi anbefaler alle å bruke munnbind og holde to meters avstand til mennesker utenfor din husstand.

Vi innfører også en makstid på to timer, slik at biblioteket ikke blir et oppholdssted. Hold deg hjemme om du har symptomer eller tror du kan ha bli smittet, og husk å vaske og desinfisere hendene ofte.

Viktig å huske angående bibliotek og korona

Ved å begrense sosial kontakt hindrer vi spredning av covid-19, og vi innfører derfor også disse tiltakene nå som smitten er stor.

  • Alle arrangementer strømmes på nett uten publikum
  • Det er nå forbudt å spise på biblioteket
  • Kaffe- og snacksautomater skal ikke benyttes

Bruk bare biblioteket om det er nødvendig

Det er mye man bør huske på i forhold til bibliotek og korona. Biblioteket bør bare benyttes om det er nødvendig, og om du kan begrense besøket til henting og levering er det mye tryggere enn å være inne i timevis.

Om du vil låne e-bøker jobber vi med et system der disse kan lånes på enkelt vis. Selv om bibliotekene på mange måter skal være et alternativ til digitale løsninger, må vi i denne perioden se oss nødt til å begrense tilbudet for å sikre folkehelsen. Vi kommer sterkere tilbake!