Nittedal bibliotek

Velkommen til oss.
Åpningstider

Selvbetjent:

Alle dager 07-23

Betjent tid:

Mandag, tirsdag og torsdag
11.00-19.00
Onsdag, fredag og lørdag
11.00-15.00

 

Kontakt oss

Nittedal bibliotek
Borgild Rudsvei 3, 1482 Nittedal
Tlf. 67 07 13 24
biblioteket@nittedal.kommune.no

Vindegg, Anne
Avdelingsbibliotekar barneavdelingen
Tlf: 67 07 13 24


Wingar, Anne-Cecilie Z
Saksbehandler (Fjernlån, biblioteksystem, erstatningskrav)
Tlf: 67 07 13 24


Yri, Ann Katrin
Biblioteksjef
Tlf: 67 07 13 24


Zerwekh, Frida
Bibliotekar (Tidsskrifter, kulturell skolesekk -besøk)
Tlf: 67 07 13 24

Om biblioteket
Nittedal bibliotek finner du i Kulturverket Flammen, ved siden av Nittedal Rådhus.

Hva skjer?

mai 4 @ 16:00 – 17:00 Nittedal Bibliotek
Ordfører og/eller varaordfører stiller til uformell prat med innbyggerne første torsdag i måneden. Det er viktig for dem å komme i kontakt med deg som bor i Nittedal. Har du spørsmål eller synspunkter, eller bare[...]
mai 8 @ 17:30 – 19:30 Nittedal bibliotek
Er du interessert i språk og kultur? Vil du lære og praktisere norsk ? Vil du være med som språkvert? Gratis! Sted: Bibliotekkaféen Arr: Nittedal bibliotek i samarbeid med Røde Kors og Nittedal frivilligsentral  Del[...]
mai 15 @ 12:00 – 13:00 Nittedal bibliotek i Kulturverket Flammen; Kafèscenen
 «Den norske folkesjela: ordene som forteller hvem vi er»Per Egil Hegge tar for seg særnorske utrykk og vendinger med humor og kunnskap. Med denne boka blåser han liv i debatten om hva som er typisk[...]
mai 15 @ 17:30 – 19:30 Nittedal bibliotek
Er du interessert i språk og kultur? Vil du lære og praktisere norsk ? Vil du være med som språkvert? Gratis! Sted: Bibliotekkaféen Arr: Nittedal bibliotek i samarbeid med Røde Kors og Nittedal frivilligsentral  Del[...]
mai 22 @ 17:30 – 19:30 Nittedal bibliotek
Er du interessert i språk og kultur? Vil du lære og praktisere norsk ? Vil du være med som språkvert? Gratis! Sted: Bibliotekkaféen Arr: Nittedal bibliotek i samarbeid med Røde Kors og Nittedal frivilligsentral  Del[...]

Digitale tjenester

Hvordan bruke digitale tjenester?

Last ned appene her

Nyheter

Nittedal bibliotek

Biblioteket holder ulike typer litterære arrangementer som litterær lunsj, eventyrstund, forfattertreff, barneteater og bokmesse. Følg med på vår  Facebookside, trykte program og i  lokalavisen Varingen.

For å få opprettet lånekort må du komme innom oss og ha med gyldig legitimasjon som inneholder personnummer og bilde. Eksempel på gyldig legitimasjon er pass, bankkort med bilde og førerkort. Du kan registrere deg midlertidig som låner på denne siden.

Alle som bor i Norge kan få lånekort hos oss.Har du allerede et kort fra et annet bibliotek? Dersom det er et nasjonalt lånekort, kan det brukes hos oss.

Barn under 15 år har eget innmeldingsskjema. Innmeldingsskjema for barn

Velkommen som låner!

5 maskiner med internett og officeprogrammer. 2 nettbrett. Drop-in

Det er mulig å scanne, kopiere og skrive ut hos oss. Pris kr 2,- per ark.

Dataveiledning:
Seniorsurf, men og så mulig å bestille tid ellers i året til veiledning.

Trådløst internett

Vi har grats trådløst nettverk for besøkende

Lyst til å lese bøker på nettbrettet eller smarttelefonen din? Med appen eBokBib kan du låne ebøker gratis fra bibliotekene i Norge. Lånetiden er tre uker og du kan låne tre bøker samtidig. Det skjer en automatisk innlevering ved bokas forfallsdato. Det er mulig å fornye så lenge ingen andre står på venteliste.

Les mer om eBokBib og hvordan du laster ned appen her.

Bruk kikkhullet og få oversikt over våre nyeste innkjøp, hva som blir mest lånt ut, oversikt over nylig innleverte bøker og mye mer. Kikkhullet kan også gi deg tips til lesning med forslag av tilfeldige titler som er inne på hylla.

MappaMi gir bibliotekets lånere blant annet mulighet til å:

  • Holde oversikten over egne lån.
  • Se hva som er forfalt, evt fornye det.
  • Fornye egne lån.
  • Reserve materiale direkte i systemet.
  • Lagre historikk over egne lån.
  • Benytte familiemappe for familiemedlemmer.

Les mer om MappaMi og mulighetene her.

 

Vi tilbyr lesestunder og klassebesøk fra barnehager og skoler på bestilling. Barnehager og skoleklasser må gjerne komme før åpningstid.

Ring tlf 67071324 for å bestille tid.

Faste tilbud til barnehager:

Biblioteket har månedlige eventyrstunder beregnet for barn i førskolealder. Eventyrstundene annonseres på våre nettsider og barnehagene mottar egen invitasjon. Grupper bes melde seg på forhånd, senest dagen før.

Faste tilbud til skoler:

Gjennom Den kulturelle skolesekken tilbyr vi bli kjent dag på biblioteket med høytlesning og utdeling av lånekort for 2. trinn og bokprat for 8. trinn.

 

Låneregler

Det er gratis å låne på biblioteket. Du kan låne og levere tilbake ved alle folkebibliotek i Akershus For å få lånekort må du vise godkjent legitimasjon og godta reglementet. Du kan få lånekort som kan brukes i de fleste norske bibliotek. Er du under 15 år må du ha foreldre eller foresattes skriftlige samtykke. Lånekortet er personlig og skal ikke overlates til andre. Du er ansvarlig for alt som lånes på ditt kort. Meld fra ved tap av kort og når du endrer navn, adresse, telefonnummer eller epost-adresse Ved tap av kort utstedes et nytt, det koster 20,- kroner. Normal lånetid for bøker er 4 uker. Noen medietyper kan ha en annen lånetid, for eksempel filmer, spill og språkkurs Lån kan vanligvis fornyes. Det kan enten gjøres via internett eller ved å ta kontakt med biblioteket Ved levering etter forfallsdato påløper gebyrer etter vedtatte satser. Mistet eller skadet materiale må erstattes. Brudd på låneregler kan medføre tap av lånerett. Gebyrer Gebyrsatsene for forfalte bøker vedtas av hver enkelt kommune og er ikke like for alle bibliotek. Gebyrsatser ved Nittedal bibliotek vedtatt av Nittedal kommunestyre 15.12.2014:

Voksen:

1. gangs purring kr 40,- 2. gangs purring kr 80,-

Barn:

1. gangs purring kr 20,- 2. gangs purring kr 40,-

Purregebyr påløper ved utsendelse av brev-/e-post om for sen levering av lånt materiale. Biblioteket sender ut to purringer før regning. Ved utsendelse av regning påløper kr 60,- i tillegg.

Nittedal bibliotek tilbyr forhåndsvarsel på e-post før lånetidens utløp. Forhåndsvarsel kan enten aktiveres via internett eller ved å ta kontakt med biblioteket.

Del dette!
    Translate »
    Menu Title