Fet har hatt bibliotek i over 100 år. Allerede i 1895 opprettet Ungdomslaget et bibliotek. Økonomien ble imidlertid skral så det ble stående ubrukt etter noen år. I 1909 besluttet kommunen å opprette folkebibliotek. Fet sparebank og Fet spareforening bevilget et beløp til innkjøp av bøker, og Ungdomslaget donerte sin boksamling. Opp igjennom tidene har biblioteket holdt hus mange steder, bestyrerboligen til Fet Spareforening, «komitéværelset» på herredshuset, Fetsund gamle skole og Vidsyn 2. I 1993 flyttet biblioteket inn i dagens lokaler på herredshuset, hvor folkebiblioteket feiret sitt 100 års jubileum i 2009.

Dagens folkebibliotek har drøye 23.000 medier, bøker, lydbøker, filmer, tegneserier og tidsskrifter. I samarbeid med alle bibliotekene i Akershus, tilbyr vi i tillegg nesten 3.000 e-Bøker. Før du reiser på ferie kan det være lurt å laste ned eBokBib-appen Du logger inn med lånekortet og et passord du får hos oss. Deretter kan du låne digitale bøker, som leses på smarttelefonen eller nettbrettet ditt. E-bok er kjempepraktisk hvis du skal reise med fly, ett nettbrett med tilgang til 3.000 bøker, veier nesten ingen ting.

Akershusbibliotekene samarbeider også om abonnement på Press Reader. Koble deg til vårt trådløse nett og last ned appen Pressreader. Deretter kan du laste ned bortimot 6.000 aviser og magasiner fra hele verden. Du har tilgang inntil sju dager etter siste bibliotekbesøk.

Det er gratis å låne fra norske folkebibliotek. Alt du trenger er et lånekort. Det får du fra fyllte 6 år, hvis mamma og pappa syns det er greit. Foresatte har ansvar for alt barn låner. Fra du er 15 år kan du få Nasjonalt lånekort. Da kan bruke kortet ditt i alle folkebibliotek over hele landet. Veldig praktisk med bare ett kort, og ikke måtte registrere seg flere steder. Kom derfor innom oss og oppgrader lånekortet ditt til nasjonalt kort før du reiser på ferie, til Sør- eller Vestlandet, eller til Nord-Norge. Kanskje blir det en regnværsdag og du vil se en film, eller du går tom for lesestoff. Da kan du låne i den kommunen du ferierer i. Alt du låner kan leveres tilbake hos oss, vi sender det tilbake eierbiblioteket. Og alt er selvfølgelig helt gratis for deg.

Mange barn og voksne deltok i vår uhøytidelige bibliotek-quiz. Spørsmålene gikk på hvor godt du kjenner biblioteket i Fetsund. Vi har trukket tre barn og tre voksne som får hver sin bok. Vinnerne blir kontaktet.

Del dette!