Alle med nasjonalt lånekort se film helt gratis med den nye strømmetjenesten Filmbib. Logg deg inn med ditt nasjonale lånekort og du har da tilgang til kort – og dokumentarfilmer av nyere dato, men også filmer som går tilbake i tid. Filmbib blir tilgjengelig i nettleser på PC/Mac, og etter hvert kommer den også som app for IOS og Android. Tjenesten vil i første omgang tilby rundt 150 kort- og dokumentarfilmer til utlån, med mål om at 100 nye filmer skal legges til hvert år.

Filmbib er strømmefilmtjenesten for Innkjøpsordningen for kort- og dokumentarfilm. Ordningen administreres av Norsk filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet og er opprettet for å gi det norske publikum tilgang til norsk kort- og dokumentarfilm via biblioteket. Tjenesten er utviklet av DVNor. Gratis tilgang til Filmbib får du via norske folkebibliotek og Nasjonalt Lånekort.

Filmene i tjenesten er også klarert for undervisning og kan derfor brukes i klasserommet.

Innlogging til Filmbib finner du her.

God filmstrømming!

Del dette!