ebok_applogo2Lyst til å lese bøker på nettbrettet eller smarttelefonen din? Nå er det mulig å låne e-bøker. Fylkesbiblioteket i Akershus har i samarbeid med alle folkebibliotekene i fylket inngått en avtale om et utlånssystem for e-bøker. Appen «eBokBib» brukes for å laste ned bøker direkte på nettbrett og smarttelefoner. Du må være registrert som låner ved et av bibliotekene for å bruke tjenesten.

Kulturrådet har i samarbeid med Akershusbibliotekene kjøpt inn e-bøker og kan i første omgang tilby flere hundre norske romaner m.m. fra 2012 og framover. Bøkene vil være tilgjengelig for alle lånere i Akershus på tvers av kommunegrensene, og alle får samme tilgang. Bibliotekene organiserer ellers et samlet innkjøp av bøker. Det betyr at antall tilgjengelige titler vil øke, og at alle blir tilgjengelige over hele fylket. Lånetiden er 3 uker og du kan låne tre e-bøker samtidig. Det skjer en automatisk innlevering ved bokas forfallsdato. Det er mulig å fornye så lenge ingen andre står på venteliste. Boka slettes fra nettbrettet ved innlevering

Det er også en hel del fritt tilgjengelige bøker. Disse har ikke begrensninger for bruk. Som regel vil dette være eldre litteratur og offentlige publikasjoner som ikke omfattes av opphavsrettslige begrensninger. Disse bøkene kan lastes ned til odel og eie.

Del dette!